Dizgratioase, dar utile: algele plajelor

Vara asta am fost intampinati cu multa „verdeata” pe plajele din Romania. Si, chiar daca suna bine, nu e vorba decat de nedoritele alge.

Si cum avem din abundenta aceste alge am putea sa gasim solutii pentru aceste „gunoaie„. Putem sa le folosim ca ingraseminte sau ca materie prima in procesul de producere a biocombustibililor.

Algele au un puternic caracter fertilizant pentru solurile din gradini si ferme. Aminopurine caldum, extrasă din algele marine şi încorporată în îngrăşămintele minerale, ajută la dezvoltarea rădăcinilor plantelor. Această moleculă contribuie şi la stimularea germinaţiei, creşterii, dezvoltării şi fructificării plantelor. Organisme vegetale fără rădăcini, algele absorb azotul numai în prezenţa apei. Existenţa fenomenelor de maree şi mediul lipsit de apă au determinat un răspuns de adaptare a algelor la aceste condiţii de stres, anume fabricarea substanţei N Pro pentru o absorbţie rapidă a azotului.

De asemenea, algele pot fi folosite pentru obţinerea biocombustibililor. Un carburant produs din plante, care, atunci cînd este ars, nu contribuie la încălzirea globală. În timpul arderii, acest carburant eliberează în atmosferă dioxidul de carbon absorbit de plante în timpul vieţii, ceea ce face ca întregul proces să fie neutru din punctul de vedere al carbonului.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: