Avantaje si dezavantaje ale procedeului de fermentare anaerobica

Urmatoarele avantaje si dezavantaje sunt de luat în calcul pentru toate metodele de tratare anaerobica.

Avantaje

* Aproape 100% recuperare a elementelor nutritive din substanta organica (azot, fosfor si potasiu) daca materialul fermentat este înglobat imediat dupa împrastiere pe terenul arabil;

* Producerea unui fertilizant igienic, fara riscul raspândirii bolilor de plante sau animale. Dupa fermentare, azotul este mult mai accesibil plantelor;

* Reducerea mirosurilor, când este împrastiat pe terenuri arabile în comparatie cu împrastierea materialului nefermentat;

* Producerea energiei neutre din punct de vedere al emisiilor de CO2, sub forma de electricitate si caldura

* Înlocuirea fertilizantilor comerciali.

Dezavantaje

* Necesita separarea deseurilor la sursa;

* Fractia fibroasa necesita o compostare aditionala daca se intentioneaza folosirea în horticultura sau gradinarit;

* Trebuie dezvoltata o piata a fertilizantilor lichizi înainte de stabilirea metodei de tratare, în afara de cazul în care lichidul are un continut foarte scazut de elemente nutritive si deci poate fi evacuat în canalizarea publica;

* Emisiile de metan de la statie si metanul nears din gazele de ardere (1-4%) vor contribui negativ la efectul de încalzire globala.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: