Co-fermentarea – metoda umeda

Înainte de a fi tratat, deseul organic este maruntit si sitat, fiind apoi amestecat fie cu namol de la statia de epurare, fie cu gunoi de grajd de la ferme, la un raport de 1:3-4.

Biomasa amestecata este supusa întâi unui proces de igienizare (70 gradeC) înainte de a trece la faza de fermentare, care este efectuata la o temperatura de 35-55 gradeC. Procesul generaza biogaz si o biomasa lichida, ce este stocata înainte de a fi folosita ca un fertilizant lichid pentru sol. Biogazul este purificat si utilizat într-un motor rezultând electricitate, caldura si gaze de ardere. O parte din caldura se poate utiliza pentru asigurarea unei temperaturi stabile proceselor de igienizare si de fermentare.

O tona de deseu menajer va genera 160 kg de biogaz (150Nm3), 640 kg de fertilizant lichid, 0 kg de compost si 200 kg de reziduuri (inclusiv 100 kg deseu inert). Potrivit analizelor, 70-90% din continutul în fertilizanti (N-tot, P-tot si K-tot) ramâne în fertilizantul lichid. Astfel este posibil a se realiza o foarte mare recuperare si utilizare a elementelor nutritive. Totusi, trebuie subliniat faptul ca fertilizantii lichizi obtinuti din namol de la statiile de epurare orasenesti este mult mai dificil de vândut decât fertilizantul lichid obtinut din gunoiul de grajd.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: