Deschiderea sesiunii de lucrari pentru Conferinta ORBIT 2012

Evaluarea globală pentru gestionarea  resurselor  şi deşeurilor organice este un subiect cheie a celei de-a 8-a Conferinţă internaţională ORBIT. Aceasta include evaluarea tehnologiilor pentru procesarea optima a deseurilor organice.

În ultimii ani, s-a pus din ce in ce mai mult accent pe recuperarea resurselor biodegradabile, în scopul de a realiza aspiraţiile noastre spre o „societate a reciclării” şi stabilizarea climei. Prelucrarea biologică a deşeurilor organice şi utilizarea resurselor naturale pentru a recupera substantelor nutritive ca de exemplu fosforul, cu scopul a produce amelioratori de sol şi de a furniza energie este de mare interes. Cu toate acestea, normele de gestionare a deşeurilor organice nu sunt unitare la nivel european, iar legislaţia actuală în Europa, ar putea să nu fie suficientă pentru a atinge obiectivele de gestionare a acestora.

Urmand traditia Conferintelor ORBIT, ORBIT2012 se va ocupa de toate aspectele legate de resursele organice şi de gestionarea deşeurilor, cu un accent special pe evaluarea tehnologiilor de mediu, precum si aspecte sociale şi economice. O mare importanta va fi acordată schimbărilor climatice, evaluarii gestionarii deşeurilor şi instrumentelor decizionale. Teme tradiţionale cum ar fi recuperarea de energie (biocombustibili, biogaz, producţia de hidrogen), tratamente biologice (digestie anaerobă şi compostarea), şi, de asemenea, tratarea mecanico-biologica rămân încă problemele centrale care trebuie să fie discutate în vederea îmbunătăţirii tehnologiilor şi a calităţii produselor, în special pentru împrăştierea pe terenuri. Vor fi discutate, de asemenea, avantajele si dezavantajele compostarii in gospodarii individuale sau intr-o locatie comuna , deoarece acestea pot reprezenta soluţii care trebuie să fie luate în considerare într-un sistem integrat de gestionare a deşeurilor. Un accent deosebit va fi pus, de asemenea, cu privire la politicile şi strategiile UE pentru gestionarea durabilă a deşeurilor organice. Conferinţa va prezenta inclusiv rezultatele cerecetarilor si inovarilor realizate pe aceasta tematica şi va include prezentări orale, sesiuni de postere şi ateliere de lucru specifice.

Conferinta ORBIT 2012 este organizata de Cemagref, Unitatea de Cercetare in gestionarea si tratarea biologica a deseurilor, şi de Reţeaua Europeana de Compost (ECN). Conferinta este programata sa se desfasoare in perioada 12 – 15 iunie 2012 la Rennes, in Franţa. Organizatorii se asteapta sa fie prezenti la conferinta peste 300 de participanţi din partea cercetarilor in deseuri biodegradabile din întreaga lume.

Sesiunea de depunere a lucrarilor a inceput la 01 mai 2011. Pentru detalii şi mai multe informaţii vizitaţi site-ul conferintei www.orbit2012.fr.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: