Contact

Blogul CompostareaDeseurilor.Wordpress.com este creat de sustinatori pentru un mediu curat si sanatos.

Acest site se adreseaza cercetatorilor, consultantilor, fermierilor, studentilor si celor interesati sa isi deschida propria afacere din deseurile altora.

Scopul site-ului este de a oferi informatie despre deseurile biodegradabile si modalitatile de tratare a acestora, de a impartasi idei si experiente.

Echipa:

Corina Pîrvan – editor voluntar

Elena Feregan – editor voluntar

Tudor Agapie – editor voluntar

Vino si tu in echipa noastra!

Daca esti un iubitor al mediului inconjurator, esti pasionat de recuperarea/reutilizarea/reciclarea deseurilor, te invitam sa te alaturi echipei.

♦ Asteptam comentariile si opiniile voastre in legatura cu anunturile postate.

♦ Pentru promovare, transmitere articole sau noi membrii, puteti utiliza adresa de e-mail: compostareadeseurilor@gmail.com sau ne puteti contacta completand formularul de mai jos:

9 răspunsuri

  1. Nu prea gasesc amanunte despre afacerea compost.
    Din calculele mele, rentabilitatea pleaca de la 12.000 tone pe an prelucrate.

  2. Depinde de tipul de tratare utilizat in aceasta afacere. De exemplu, compostarea in sistem centralizat este o tehnologie simpla, durabila si ieftina (exceptie face compostarea in container). Astfel, aceste statii sunt capabile de tratarea a mai mult de 100.000 tone pe an de deseuri biodegradabile.

  3. In practica, capacitatea de 15.000 tone pe an trebuie sa fie privita ca target minim.

  4. Despre acest blog apare o referinta si pe sfaturieco.wordpress.com

  5. Buna ziua, sunt interesata sa deschid o afacere in legatura cu deseurile din care se poate obtine compostul. Nu stiu insa care e suma de care ar trebui sa dispun si nici ce demersuri trebuie sa fac.Sunt din Ploiesti, am 34 de ani si momentan la noi in oras nu exista tomberoane speciale pt resturile de mancare, legume, fructe, samd, din care se obtine compost, cum e in strainatate. Daca puteti sa ma ajutati cu ceva informatii ar fi nemaipomenit.
    Va multumesc!

    • Buna Monica,
      Am doua intrebari in legatura cu realizarea de compost la Ploiesti:
      1. De unde vei obtine deseurile pentru compost?
      2. Sursa care iti va furniza deseurile biodegradabile, iti va asigura un flux continuu pentru alimentarea statiei de compost?

  6. Ma gandeam sa incep prin a colecta deseurile de la restaurante, fast food-uri, spitale, gradinite…si in timp poate si locuitorii orasului vor depozita aceste deseuri separat, dar asta sigur in urma unei campanii la televiziunea locala si radio. Credeti ca nu ar fi de ajuns primele institutii? Va multumesc pentru raspuns.

Lasă un comentariu