Fermentarea anaeroba

Fermentarea anaeroba, în tancuri închise cu producere de biogaz, necesita o calificare înalta a personalului de operare si întretinere, o anumita calitate si compozitie specifice deseurilor utilizate, dar si costuri mai mari decât compostarea aeroba.

Prin fermentarea anaeroba se recupereaza atât elementele fertilizante cât si energia continuta în deseurile municipale biodegradabile. În plus, reziduurile solide generate în timpul procesului sunt stabilizate.

Procesul genereaza gaze cu un continut mare de metan (55-70%), o fractie lichida cu un continut mare de fertilizanti (nu în toate cazurile) si o fractie fibroasa. Deseurile pot fi separate în fractii lichide si fibroase înainte de fermentare, fractia lichida fiind îndreptata catre un filtru anaerobic cu o perioada de retentie mai scurta decât cea necesara pentru tratarea deseului brut. Separarea poate fi executata dupa fermentarea deseurilor brute astfel încât fractia fibroasa sa poata fi recuperata pentru folosire, de exemplu ca un ameliorator de sol. Fractia fibroasa tinde sa fie mica în volum, dar bogata în fosfor, care este o resursa valoroasa si insuficienta la nivel global.

Lasă un comentariu